profiel

Rik Seveke


Rik Seveke
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
De Balie Leert #2: De lerarenopleidingen staan onder druk. Wat gaat goed, wat kan beter?

31 oktober 2014

Rik Seveke

Geplaatst in:

In De Balie Leert, #2 – op 24 november in Amsterdam – staan de Nederlandse lerarenopleidingen centraal, met name de druk waaronder ze opereren. Een van de kritiekpunten is dat de lat te laag zou liggen voor het niveau dat het Nederlandse onderwijssysteem vandaag de dag nastreeft. Lees meer.

balie leertEen mogelijke oplossing om de kwaliteit van lerarenopleidingen te vergroten is een strengere selectie aan de poort. Tegelijkertijd worden er allerlei wegen naar het leraarschap bedacht voor zij-instromers door een groot tekort aan docenten voor sommige vakken. Krijgen deze zij-instromers wel voldoende tijd en ruimte om op een juiste manier een klas aan te kunnen? Bovendien heerst er een heftige discussie over waar toe het onderwijs dient of waartoe het zou moeten dienen. Als ons onderwijsmodel anders moet worden ingericht om beter te voldoen aan de maatschappij in 2014, wat zijn de gevolgen dan voor de leraren?

Tijdens aflevering 2 van De Balie Leert zal dit probleem centraal staan. Welke eisen stellen we aan de Nederlandse leraar, of welke zouden we moeten stellen? Welke piketpalen kunnen we slaan om er voor te zorgen dat Nederland voldoende goede leraren heeft? Wat gaat er goed en wat kan er nog beter?

Aan vaste bezoekers van deze reeks: neem een collega docent en/of schoolleider mee om te discussiëren.

Met o.a.: Marco Snoek, lerarenopleider aan de Hogeschool van Amsterdam en gepromoveerd op leiderschap van leraren.

Felix Rottenberg zal deze avond modereren.

Aanvang 20.00 uur.
Ticket 9,50 euro en aanmelden via deze link.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie