profiel

Joyce van den Bogaard


Joyce van den Bogaard
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Debatreeks Samen leiding geven aan schoolontwikkeling – De Balie, Amsterdam

8 november 2015

Joyce van den Bogaard

Geplaatst in:

Een school waar aandacht is voor elk kind, is ook een school waar aandacht is voor elke leerkracht en de schoolleider. Samen met lerarenteams geven schoolleiders invulling aan de ontwikkeling van hun school. Die samenwerking is niet altijd makkelijk, en vraagt om lef en vertrouwen. Afgelopen jaar zijn schoolleiders onder begeleiding van het Arbeidsmarktplatform PO en Kennisland aan de slag gegaan met een vraagstuk op hun eigen school. Waar vraagstukken leken te gaan om invoering van nieuwe leerconcepten, passend onderwijs of werken in leerteams, bleken ze in de kern te gaan om samen als schoolleider met het lerarenteam in dialoog te ontdekken wat bij de school en de kinderen past. Het bleek te gaan om lef hebben om het als schoolleiders soms niet te weten of om leraren de leiding te laten nemen.

debatreeksWat hebben schoolleiders en teams in hun zoektocht geleerd en wat zou u doen? En een bredere vraag: hoe geven deze scholen en uzelf antwoord op complexe maatschappelijke ontwikkelingen? Wat is er nodig om kinderen zo goed mogelijk op te leiden voor een ongekende toekomst? Een sterke professionele dialoog ligt aan de basis van een gezamenlijk vernieuwingstraject.

Kom ook naar de debatreeks in De Balie in Amsterdam ‘Samen leiding geven aan schoolontwikkeling’ en debatteer samen met schoolleiders en leraren uit het primair en voortgezet onderwijs over deze en andere vragen.

Data en aanmelden
De reeks omvat vijf debatten voor primair en voortgezet onderwijs. Aanmelden is gratis en kan via de website van De Balie. Houd die site ook in de gaten voor het definitieve programma van alle vijf de debatten.

De debatten vinden plaats op de volgende data:
19 november 2015 – 20:00-22:00 uur (primair onderwijs): Vernieuwend Leiderschap in de school
27 januari 2016 – 17:00 – 19:00 uur (primair onderwijs)
10 februari 2016 – 17:00 – 19:00 uur (voortgezet onderwijs)
9 maart 2016 – 17:00 – 19:00 uur (voortgezet onderwijs)
24 mei 2016 – 17:00 – 19:00 uur (slotbijeenkomst voor het primair en voortgezet onderwijs)

De debatreeks is bedoeld voor leraren, schoolleiders en bestuurders in zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Moderator is Felix Rottenberg. Initiatiefnemers zijn Arbeidsmarktplatform PO, VOION en De Balie.  Deze reeks wordt georganiseerd in samenwerking met CAOP.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie