profiel

Alice Vermaat


Alice E. Vermaat
Bekijk mijn profiel

twitter

Luister! En het kind geeft zijn ‘handleiding’ prijs hetkind.org/?p=59537

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Hans Bakker in onderwijscafé in Ede op 6 januari: waar zit jouw autonomie als leraar, wat is er nodig, wat is er te doen?

29 november 2015

Alice E. Vermaat

Geplaatst in:

Hanneke Schot – studente aan de Pabo in Ede – heeft drie onderwijscafés op de agenda gezet, waarvan er inmiddels al twee hebben plaatsgevonden.  Met een wisselende gast als inleiding onderzoekt ze wat er nodig is om leraren (en leerlingen) in contact te brengen met hun autonomie, een van de psychologische basisbehoefte. Waar zit de ruimte voor de leraar, wat is ervoor nodig? Hoe doe je dat? Op woensdagmiddag 6 januari komt pedagoog Hans Bakker – lector Talenten & Opbrengsten Academie Educatie – een inleiding verzorgen. Exact een jaar terug rondde hij promotieonderzoek af.  Alle onderwijsbetrokkenen – ouders, leraren, schoolleiders – zijn andermaal welkom in Eatcetera, tegenover de Campus, vanaf hal vier. Meld je alvast aan.

Hetkind-themalogo-onderwijscafehanneke1Ook dit schooljaar (2015-2016) worden er weer onderwijscafés georganiseerd in Ede. Deze worden georganiseerd door pabo-docente Alice Vermaat, in samenwerking met vierdejaars studente Hanneke Schot. Het thema is dit jaar ruimte. Zowel het ‘nemen’ en krijgen van ruimte, als het ‘behouden’ en geven van ruimte. Het thema sluit aan op het onderzoek dat Hanneke doet, in het kader van haar Verdiepingsminor naar de rol van de leerkracht.

Hoe pakt de leerkracht zijn autonomie?
Krijgt hij de vrijheid en ruimte om zichzelf als leerkracht, maar ook als persoon, te ontwikkelen binnen het onderwijsconcept?
Hoe ziet zijn of haar rol er uit tijdens het leerproces en heeft hij of zij een leidende of meer begeleidende rol?
Kortom, een onderzoek naar de persoon van de leerkracht binnen het onderwijs.

In elk café komen er ervaringsdeskundigen uit het onderwijs aan het woord, die hun ervaringen graag willen delen met vakgenoten.

Het eerstvolgende onderwijscafé vindt plaats op 6 januari. De entree is gratis.

Aanmelden kan via Hanneke Schot –>  mjhlschot@hotmail.com

Locatie: Eatcetera, Zandlaan 27, 6716 LN, Ede.

Tijdstip: 15:30-17:30

 

Reacties zijn gesloten.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie