profiel

Alice Vermaat


Alice E. Vermaat
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 7: ‘Juf voor het leven’ hetkind.org/?p=59550

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Twee onderwijscafés met gastsprekers in Ede: ‘Wat is nodig om leraar én leerling in contact te brengen met behoefte aan autonomie?’

23 september 2015

Alice E. Vermaat

Geplaatst in:

Hanneke Schot – studente aan de Pabo in Ede – heeft drie onderwijscafés op de agenda gezet, waarvan er inmiddels al een geweest is. Ondersteund door docente Alice Vermaat wil zij de onderwijscommunity in Ede (en erbuiten) mobiliseren voor een onderzoek naar de autonomie van de leraar. Met een wisselende gast als inleiding onderzoekt ze wat er nodig is om leraren (en leerlingen) in contact te brengen met deze psychologische basisbehoefte. Waar zit de ruimte voor de leraar, wat is ervoor nodig? Hoe doe je dat? Zitten er voorwaarden aan vast? Op woensdagmiddag 11 november zijn alle onderwijsbetrokkenen welkom in Eatcetera, tegenover de Campus, vanaf drie uur. Deel je vragen, je verhalen en ervaringen en meld je alvast aan.

Hetkind-themalogo-onderwijscafeOok dit schooljaar (2015-2016) worden er weer onderwijscafés georganiseerd in Ede. Deze worden georganiseerd door pabo-docente Alice Vermaat, in samenwerking met vierdejaars studente Hanneke Schot. Het thema is dit jaar ruimte. Zowel het ‘nemen’ en krijgen van ruimte, als het ‘behouden’ en geven van ruimte. Het thema sluit aan op het onderzoek dat Hanneke doet, in het kader van haar Verdiepingsminor naar de rol van de leerkracht.

Hoe pakt de leerkracht zijn autonomie?
Krijgt hij de vrijheid en ruimte om zichzelf als leerkracht, maar ook als persoon, te ontwikkelen binnen het onderwijsconcept?
Hoe ziet zijn of haar rol er uit tijdens het leerproces en heeft hij of zij een leidende of meer begeleidende rol?
Kortom, een onderzoek naar de persoon van de leerkracht binnen het onderwijs.

In elk café komen er ervaringsdeskundigen uit het onderwijs aan het woord, die hun ervaringen graag willen delen met vakgenoten.

De onderwijscafés vinden plaats op 11 november en 6 januari. De entree is gratis.

Aanmelden kan via Hanneke Schot –>  mjhlschot@hotmail.com

Locatie: Eatcetera, Zandlaan 27, 6716 LN, Ede.

Tijdstip: 15:00-17:30

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie