profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 11 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Dutch Innovation School, informatiebijeenkomst in Den Bosch: ‘Er gaan dingen gebeuren die wij nog niet eerder hebben gezien’

28 september 2014

robvanderpoel

Geplaatst in:

In februari 2015 start een nieuwe school in ’s Hertogenbosch: de Dutch Innovation School (DIS). Op vrijdagmiddag 10 oktober om 15:00 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats in ‘Brasserie de Gruyterfabriek’. Maak kennis met een bijzondere onderwijsaanpak gericht op talentontwikkeling voor jongeren en vernieuwing die bijdraagt aan een leefbare toekomst voor onze huidige- en komende generaties.

ullrichEen groep van ondernemers, docenten en ervaringsdeskundigen heeft de handen ineen geslagen om een geheel nieuw onderwijsconcept te creëren. Het huidige MBO-HBO onderwijssysteem is gebaseerd op competenties en het streven naar het schaap met de vijf poten. Het laat te weinig ruimte over voor de ontwikkeling van unieke persoonlijke talenten.

De DIS is een coöperatieve school die zich richt op de eigen kracht, het talent en de authenticiteit van iedere jong volwassene in de leeftijd van 17 tot 23 jaar. Het is een learning community waarin bijzondere talenten van jongeren aandacht krijgen en verder ontwikkeld kunnen worden. Vaak gaat het om talenten die in het reguliere onderwijssysteem onvoldoende worden gezien of waarvoor onvoldoende ruimte bestaat ze te ontplooien. Dit is een van de oorzaken waarom sommige jongeren zich niet thuis voelen in het onderwijs.
De DIS wil deze jongeren een alternatief bieden.

De initiatiefnemers zijn Evert-Jan Ulrich en Joris van de Loo. Naast de DIS zijn beiden werkzaam bij HAS Hogeschool als lector Innovatie & Ontwikkeling, respectievelijk hogeschooldocent. Zij ontvangen u graag samen met hun team op 10 oktober.

Lees ook: ‘Er gaan dingen gebeuren die wij nog niet eerder hebben gezien’

Twitter: @DIS2015
Facebook: Dutch Innovation School
Website: www.dutchinnovationschool.nl
Info: info@dutchinnovationschool.nl
======
Meer informatie:
Joris van de Loo: 06-11043475
Evert-Jan Ulrich: 06-13813967

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie