profiel

Gijs Verbeek


Gijs Verbeek
Bekijk mijn profiel

twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Sugata Mitra op congres Making Shift Happen in Amsterdam: the Future of Learning

29 juni 2015

Gijs Verbeek

Geplaatst in:

Op dinsdag 6 oktober 2015 vindt in de Beurs van Berlage, Amsterdam, alweer de vijfde editie plaats van het internationaal onderwijscongres Making Shift Happen. De titel van deze editie is ‘the Future of Learning’, en het centrale thema is de invloed van technologie op het onderwijs. Sugata Mitra – de TEDx Onderwijs ‘man van het jaar’ 2013 – is een van de keynote-sprekers.

Technologie is van steeds grotere invloed op de samenleving en transformeert deze continu, zo ook onderwijs. Didactische technologie, e-learning en de netwerksamenleving verandert opvattingen van leren, de rol van de docent en de vraag wat kennis is. Tijdens het Making Shift Happen congres wordt er samen met een aantal buitenlandse onderzoekers en wetenschappers op zoek gegaan naar de vaardigheden voor de samenleving van de toekomst. Hetkind was bij eerdere edities ook aanwezig, zie de indrukken.

mitraSugata Mitra: Self Organized Learning Environments

Dit jaar is de eerste spreker Sugata Mitra, de TEDx Onderwijs ‘man van het jaar’ 2013. Mitra ontving bij deze benoeming een miljoen dollar om Self Organized Learning Environments verder te onderzoeken en vorm te geven. Sugata Mitra richtte ook de School in the Cloud op. Hier gaan leerlingen op verkenning en kunnen van elkaar leren met middelen en mentoren ‘in the Cloud’, wanneer zij maar willen en waar ook ter wereld. Mitra beweert dat leerlingen bepaalde kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen door zelfgestuurd online leren, als er de juiste motivatie en passie is.

Makers Movement: Sylvia Martinez & Gary Stager

ahsdajhhhOok de mensen achter de ‘Makers Movement’ leveren een bijdrage. Bij ‘Makers educatie’ worden nieuwe technologieën en ambachtelijke tradities gecombineerd om zo via spannende en boeiende ‘maak’ projecten nieuwe dingen te leren. Dit sluit goed aan bij de natuurlijke drive van kinderen om te maken (learning by doing).Wat dit betekent voor de lessen, de docent en het klaslokaal lichten de grondleggers van de Makers Movement, Sylvia Martinez en Gary Stager toe in een keynote en workshops.

Play, passion, purpose: op creatieve wijze problemen oplossen

Volgens Tony Wagner is onze onderwijsopdracht: to create innovators. Alleen door werkelijk de principes van ‘play, passion and purpose’ te omarmen kunnen wij één van de meest urgente kwesties uit het onderwijs en de samenleving beantwoorden, namelijk de capaciteit problemen op een creatieve manier op te lossen. Vooral vaardigen om te kunnen innoveren zal voor toekomstige burgers van belang zijn.

High Tech High: inspiratie uit Amerika

hghghghTevens geven de High Tech High scholen (PO en VO) uit San Diego een workshop. Deze school is van de grond af aan opgebouwd met als uitgangspunt dat docenten en leerlingen elkaar inspireren en motiveren en dat iedereen voortdurend blijft leren. De leerlingen integreren inhoudelijke kennis, vaardigheden, houdingen en persoonlijke kwaliteiten in projectwerk, feedbacksessies en in presentaties van producten. De High Tech High scholen maken deel uit van de Makers Movement in Amerika. Leerlingen leren op deze school met het hoofd, hart en handen.

Kijk op de site van de CBE Group voor het hele programma & informatie over aanmelding.

Making Shift Happen

Dinsdag 6 oktober
Plaats:
Beurs van Berlage
Damrak 243
1012 ZJ AMSTERDAM

Deelnamekosten: 598 euro per persoon, korting voor CBE-leden.
Tijden: 09:30 – 17:00 uur

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie