profiel

Beatrice Keunen


Beatrice Keunen
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 7: ‘Juf voor het leven’ hetkind.org/?p=59550

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Internationale conferentie over cultuureducatie/ -participatie in Utrecht

18 juni 2014

Beatrice Keunen

Geplaatst in:

Op de internationale conferentie International perspectives on participation and engagement in the arts (IPPEA) – die plaatsvindt op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2014 in Utrecht – komen praktijk, beleid en onderzoek op het gebied van cultuurparticipatie samen. De conferentie wordt georganiseerd door het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) in samenwerking met Leeds Metropolitan University, Arts Council England, Economic and Social Research Council, Fonds voor Cultuurparticipatie, en het Departement Media- en Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht.

LKCAOp de conferentie worden inzichten op het gebied van cultuurparticipatie internationaal vergeleken en geëvalueerd, om in kaart te brengen waar we staan met het stimuleren van de participatie aan kunst en cultuur. Er is primair aandacht voor onderzoek naar de praktijk van cultuurparticipatie. Daarnaast komen aan bod: overheidsbeleid op lokaal en landelijk niveau en het gebruik van onderzoek in praktijk en beleid. De voertaal is Engels.

Keynote sprekerAmerica Vera-Zavala (20 juni, ca 13u)

America Vera-Zavala is een Zweedse toneelschrijver, politiek activist, en oprichter van de Botkyrka Community Theatre and Dance. Haar keynote toont de moeilijkheden van participatieve democratie, met als cases de Braziliaanse stad Porto Alegre en de Zweedse molenaarsstad Norrsundet. Over Norrsundet schreef zij een theatertrilogie.

Keynote spreker Andrea Bandelli (21 juni, 10u)

Andrea Bandelli is onderzoeker wetenschapscommunicatie en adviseur voor wetenschapseducatieve projecten en instellingen. Bandelli werkte eerder in het NEMO in Amsterdam, the Miami Museum of Science en werd partner in NISE, the Nanoscale Informal Science Education-network. Bandelli publiceerde verschillende artikelen over publieke betrokkenheid bij wetenschap, en momenteel doet hij onderzoek aan de VU Amsterdam naar wetenschappelijk burgerschap.

Op de tweede conferentiedag (21 juni, 15u) is er een paneldiscussie met een aantal internationale experts:
Kurt Eichler – Fonds Soziokultur
Franco Bianchini- Professor of Cultural Policy and Planning, Leeds Metropolitan University
Leila Jancovich – Senior Lecturer in Cultural Policy, Arts and Festivals Management, Leeds
Eugene Van Erven – Universitair hoofddocent Theaterwetenschappen, Universiteit Utrecht
Oeds Westerhof – Directeur Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

Moderator is Jan-Jaap Knol – Directeur Fonds voor Cultuurparticipatie.

Location: Ottone
Street: Kromme Nieuwegracht 62
City/Town: Utrecht, Netherlands

Zie website

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie