inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Lectorale rede Ruben Fukkink in Amsterdam: van startbekwaam tot stadsbekwaam, de pedagogische functie van Onderwijs en Opvoeding

14 april 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Van startbekwam tot stadsbekwaam: de pedagogische functie van Onderwijs en Opvoeding. Het is de titel van de lectorale rede van prof. dr.  Ruben Fukkink, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam die hij op woensdagmiddag 22 april zal uitspreken in het Kohnstammhuis in Amsterdam. Hier een korte inleiding en een uitnodiging om erbij te zijn.

fukkink-rubenfmg-powl-medewerker-bijzonder-hoogleraar-fotojeroenoerlemans2012Zijn kinderen niet altijd kinderen, is leren niet gewoon leren en blijft onderwijzen niet overal gewoon onderwijzen? En kunnen beroepsopleidingen voor pedagogische en onderwijskundige professionals overal in het land niet gewoon hetzelfde zijn? Nee.

Een dergelijke ‘one size fits all’-benadering doet onvoldoende recht aan de complexe uitdagingen waar pedagogen en leerkrachten in de grote stad voor staan. Een superdiverse populatie van kinderen en hun ouders in een zeer rijke omgeving geven onderwijs en opvoeding in de grootstedelijke context een eigen pedagogische dimensie.

Op woensdag 22 april 2015 om 15.30 uur zal dhr. prof. dr. R.G. Fukkink, lector Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam, zijn lectorale rede uitspreken in de Kohnstammzaal van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 te Amsterdam. Het College van Bestuur nodigt een ieder van harte uit .

Download de uitnodiging

Inschrijving

U kunt zich tot 21 april a.s. aanmelden via deze link

cover-lectorale-rede-ruben-fukkink