profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Beschouwing voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 5: Ik alleen in de klas hetkind.org/?p=59545

Ongeveer een uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsavond Mark Mieras: ‘Verkenning tussen wetenschap en onderwijs: Leren = vertrouwen’

29 mei 2015

robvanderpoel

Geplaatst in:

Mark Mieras verzorgt op donderdag 10 september de allereerste van zes Onderwijsavonden in Driebergen. Met zijn titel –  ‘Verkenning tussen wetenschap en onderwijs: leren = vertrouwen’ kiest hij een focus, deels gevoed door zijn rol als wetenschapsjournalist, met creativiteit en de rol van de hersenen als grootste interessegebied.  Wie een passe-partoutkaart aanschaft en vijf Onderwijsavonden aanwezig is – krijgt een aantekening van 10 register-uren in het lerarenregister. Theater Maitland, dat doorgaans met 270 mensen snel gevuld is, is ook deze jaargang de sfeervolle plaats van handeling. Lees meer.

Hetkind-themalogo-onderwijsavondOp weg naar goed onderwijs? De zes onderwijsavonden in Driebergen bieden – ieder op eigen wijze – inspiratie en legitimatie voor een goede onderwijspraktijk, voldoende stof om het gesprek te kunnen voeren en uw eigen ontwikkeling (en die van uw collega’s en school) van nieuwe input te voorzien. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden al eerder hun weg naar Driebergen voor inspiratie, legitimatie en verbinding ten behoeve van (eigen) of schoolontwikkeling vanuit pedagogische oriëntaties.

De afgelopen jaren is een groot aantal sprekers verschenen, zoals
in 2014-2015: Luc Stevens, Johan Deklerck, Jan Wiegers, Peter Heerschop en Marcel van Herpen, Anne Speckens, Jo Hermanns en Henk Oosterling.
in 2013-2014: Paul Verhaeghe, Paul Frissen, Joseph Kessels, Monique Volman, Kees van der Wolf,  Gert Biesta en Max van Manen.
in 2012-2013: Toshiro Kanamori, Micha de Winter, Rob Martens, Dolf van den Berg, Jelle Jolles, Jos Kessels en Charlotte Visch.
in 2011-2012: Luc Stevens, Sieneke Goorhuis-Brouwer, Ferre Laevers, Bas Levering, Ludo Heylen, Martine Delfos en Beate Letschert.

Op hetkind.org en  achter deze link vindt u verslagen en korte video-registraties.

Mark MierasVerkenning tussen wetenschap en onderwijs:
Leren = vertrouwen

Hoe leren de hersenen? En hoe zal het onderwijs van de toekomst daarop inspelen? Wetenschapsjournalist Mark Mieras gaat samen met ons op zoek naar het antwoord in een uitdagende verkenningstocht. Over toetsen, de rol van plezier, interactie, creativiteit en vertrouwen.

Mark Mieras schrijft onder andere voor de Volkskrant. Zijn boeken ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’ werden bestsellers. Als spreker maakte hij naam door zijn heldere, speelse en enthousiaste stijl die je aandacht vasthoudt tot de laatste minuut. Mieras pleit voor een andere kijk op onderwijs, waarbij leerling en docent weer centraal staan. Mieras studeerde cum laude af in de theoretische natuurkunde, hij is lid van de raad voor advies van de Vereniging Cultuurprofielscholen.

Losse kaarten of passe-partout

U kunt losse kaarten bestellen, dan wel in passe-partoutvorm. Gelet op de animo  die almaar toeneemt, geen slecht idee om teleurstelling te voorkomen. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden al eerder hun weg naar Driebergen voor inspiratie, legitimatie en verbinding ten behoeve van (eigen) of schoolontwikkeling vanuit pedagogische oriëntaties.

Theater Maitland in Driebergen (op landgoed De Horst) is de inspirerende plek waar we samenkomen. Wees wel op tijd met tickets bestellen. Het gebeurt steeds vaker dat de zaal met 300 mensen vol is. Een losse entreekaart kost 30 euro. U kunt zich HIER aanmelden. Een passe-partout (voor alle zes avonden)  kost 155 euro. Wilt u met een schoolleam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift en is er korting mogelijk. Haar e-mailadres is info@nivoz.nl

registermcogax71EALerarenregister
De houders van een passepartoutkaart (6 x toegang onderwijsavonden) ontvangen een digitale entreekaart die per avond moet worden afgestempeld/afgetekend. Aan het eind van het seizoen (laatste onderwijsavond) wordt de strippenkaart ingeruild voor een deelnamebewijs met een stempel van registerleraar. Voor het verkrijgen van een deelnamebewijs is deelname aan vijf avonden per seizoen verplicht.

Overzicht data en sprekers in schooljaar 2015-2016

Donderdag 10 september: Mark Mieras
Titel:Verkenning tussen wetenschap en onderwijs: Leren = vertrouwen
Wetenschapsjournalist en auteur, in het bijzonder op het gebied van hersenonderzoek.

Woensdag 7 oktober: Edith Hooge
Titel: Een goede onderwijsbestuurder is een gemeenschapsdenker
Hoogleraar ‘Boards and governance in education’. Goed bestuur in relatie tot onderwijskwaliteit en publieke waardencreatie, (horizontale) verantwoording, intern toezicht en maatschappelijk ondernemerschap zijn centrale thema’s in haar onderzoek en publicaties.

Donderdag 21 januari: Vincent Bijlo
Cabaretier, schrijver en columnist, die vanaf zijn geboorte blind is

Donderdag 10 maart: Paulien Meijer
Hoogleraar aan de Radboud Docenten Academie

Woensdag 13 april: Ido Weijers
Ido Weijers bekleedt de bijzondere, interdisciplinaire leerstoel Jeugdbescherming, ingesteld vanwege de Raad voor de Kinderbescherming.

Woensdag 15 juni: Joop Berding en Wouter Pols
Docenten en onderzoekers bij het Instituut voor Sociale Opleidingen en Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam


 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie