profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Onderwijsavond met Harry Kunneman: ‘Van waarde naar actie, onderwijswerk is waardenwerk’

7 juni 2016

robvanderpoel

Geplaatst in:

Over de achtste en laatste Onderwijsavond van het schooljaar – met Harry Kunneman  – op woensdagavond 7 juni 2017  – leest u hier binnenkort meer. Kunneman is een goede bekende in relatie tot het NIVOZ, de organisator van de reeks inspirerende lezingen. Hij is hoogleraar Sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek, in het bijzonder theorie en praktijk van normatieve professionalisering.

harryOver zijn lezing:

‘De sterk toegenomen belangstelling in het onderwijsveld voor Bildung en persoonsvorming is verheugend. Maar Bildung op zich is niet genoeg voor het vormgeven aan ethische en morele leerprocessen in het onderwijs. In deze lezing werk ik het begrip ‘waardenwerk’ uit als overkoepelend begrip voor ethische en morele leerprocessen in onze tijd. Tegen de achtergrond van toenemende agressie en dikke-ik gedrag, besteed ik bijzondere aandacht aan emotionele complexiteit, het omgaan met macht en het morele belang van waardig strijden.’

Harry Kunneman (1948) studeerde in 1974 af in de sociologie aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude) en promoveerde aan deze universiteit in 1986 in de wijsbegeerte op het boek De Waarheidstrechter (cum laude). Van 1974 – 1989 was hij als universitair docent sociale filosofie verbonden aan de Faculteit Wijsbegeerte van de UvA, waar hij zich vooral bezighield met kritische theorie, i.h.b. het denken van Jürgen Habermas. Van 1990 tot 2013 was hij hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek waar hij de leerstoel Sociale en politieke theorie bekleedde. Sinds 2013 is hij persoonlijk hoogleraar Sociale filosofie, i.h.b. theorie en praktijk van normatieve professionalisering.

Kunneman publiceerde een tiental boeken en bundels en vele artikelen op het gebied van de sociale theorie en de filosofie van de menswetenschappen. i.h.b. het postmoderne denken. Zijn huidige onderzoek is vooral gericht op vragen rond postmoderne moraliteit, kritische menswetenschap en de vernieuwing van het hedendaagse humanisme. Hij was eerder voorzitter van de Humanistische Alliantie. Ook was hij van 2000-2004 rector van de universiteit.

Op zijn eigen website zijn veel artikelen te lezen en video’s waarin met en over Kunneman wordt gesproken. Klik hier.

Op weg naar goed onderwijs? De acht onderwijsavonden in Driebergen bieden – ieder op eigen wijze – inspiratie en legitimatie voor een goede onderwijspraktijk, stof om het gesprek te kunnen voeren en uw eigen ontwikkeling (en die van uw collega’s en school) van nieuwe input te voorzien. Duizenden onderwijsbetrokkenen vonden eerder hun weg naar Driebergen, ten behoeve van (eigen) of schoolontwikkeling vanuit pedagogische oriëntaties.

registermcogax71EAKaarten en passe-partout
U kunt losse kaarten bestellen of een passe-partoutkaart aanschaffen voor alle avonden. Gelet op de animo, die almaar toeneemt, is dat geen slecht idee. De Onderwijsavond vindt opnieuw plaats in het sfeervolle theater Maitland en de entreeprijs is 32,50 euro. Voor een passe-partoutkaart betaalt u 195 euro. Wie tenminste zeven Onderwijsavonden aanwezig is – krijgt een aantekening van 16 register-uren in het lerarenregister. Hieronder kunt u al uw kaarten bestellen.

Wilt u met een schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 0343-556750 of info@nivoz.nl

Let op:
Alle boeken van NIVOZ en hetkind zijn op Onderwijsavonden in Driebergen met 10% korting te verkrijgen.

Bestel hier de kaarten

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie