profiel

Dolf van den Berg


Dolf van den Berg
Bekijk mijn profiel

Gert Biesta


Gert-Biesta
Bekijk mijn profiel

twitter

YouTube, gipsmaskers, games en make-up hetkind.org/?p=59486

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Conferentie ‘Leider zijn in het onderwijs’, op 24 september in Driebergen: Wie ben je en waar sta je voor?

20 januari 2014

Dolf van den Berg

Geplaatst in:

Wat maakt een schoolleider tot een echte leider? Wat vraagt het van de leider om zich persoonlijke te ontwikkelen in eigenschappen als moed, autonomie, vertrouwen en intergriteit? Op woensdag 24 september faciliteert het NIVOZ een inspirerende conferentiedag op landgoed De Horst in Driebergen onder de titel: ‘Leider zijn in het onderwijs: Wie ben je en waar sta je voor?’ Het is een conferentie voor (school)leiders uit alle onderwijssectoren die bewuste keuzes hebben gemaakt. Lees verder.

Er bestaat algemeen een grote behoefte aan krachtig (school)leiderschap. Niet alleen in de zin van daadkrachtig handelen als het nodig is, dat spreekt vanzelf, maar in de zin van moreel of pedagogisch leiderschap, het kunnen wekken van het potentieel van je leraren / schoolleiders en zichtbare eindverantwoordelijkheid. Dat vraagt de nodige competenties, maar vooral kwaliteiten van zijn, zoals openheid, jezelf zijn (autonomie), kunnen verbinden, missie, integriteit en moed. (School)Leiders zijn voor zowel hun leerlingen als hun leraren een kompas. Dat kompas kan niet ronddraaien.

De bekende denkers en wetenschappers Dolf van den Berg en Gert Biesta zullen de conferentie inleiden en hun concepten met de deelnemers in informele ontmoetingen uitwerken. Marcel van Herpen en Luc Stevens zullen van NIVOZ-zijde het begrip Pedagogisch Leiderschap uitwerken.

Verder zullen deelnemers uitgenodigd worden om te reflecteren op hun eigen leiderschap en zal de conferentie rijk zijn aan voorbeelden van (school)leiders waarmee de deelnemers zich persoonlijk kunnen verstaan.

Deze conferentie richt zich op schoolleiders, rectoren en bestuurders uit alle onderwijssectoren.

Leider zijn in het onderwijs

Datum: woensdag 24 september 9.00 – 17.00
Locatie: Landgoed de Horst, de horst 1, Driebergen
Kosten: € 145,- 
inclusief boek
Of ‘Leidinggevende, wie ben je’ van Dolf van den Berg, Luc Stevens en Roland Vandenberghe.
Of ‘Zichtbaar! Verhalen van schoolbestuurders en het waartoe van onderwijs’ door Onderwijsgroep Zichtbaar!

Aanmeldinginfo@nivoz.nl

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie