profiel

Joyce van den Bogaard


Joyce van den Bogaard
Bekijk mijn profiel

twitter

‘Werk vooral opbrengstgericht, goede cijfers, dat is je plicht’ hetkind.org/?p=64323

Ongeveer 3 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Samen Innoveren en Leren: Economieonderwijs in Ontwikkeling – Baarn

23 november 2017

Joyce van den Bogaard

Geplaatst in:

De organisatie van dit evenement wil samen met teams van economiedocenten, wetenschappers en lerarenopleiders nieuwe manieren ontwikkelen om economieonderwijs te geven. Verder stellen wij ons tot doel het beroep van
economieleraar aantrekkelijker te maken en de status van het vak economie in het voortgezet onderwijs verder te verhogen. Ten slotte willen wij economiedocenten uitdagen hun eigen vormingsidealen te expliciteren.

Voor wie
Voor docenten en andere betrokkenen bij het economieonderwijs

Lokatie
Het Groene Paviljoen, Zandheuvelweg 7, 3744 MN, Baarn

Samen vernieuwen
Hoe wordt economieonderwijs aantrekkelijker? Door meer aan te sluiten op maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen die het denken over economie doen veranderen. Door leerlingen te laten zien dat dezelfde basisprincipes steeds weer terugkomen in andere gedaantes. Deze ambities kunnen onmogelijk gerealiseerd worden zonder de steun en input van docenten en scholen zelf. Lans Bovenberg ontwikkelt daarom samen met teams van wetenschappers, economiedocenten en lerarenopleiders nieuwe manieren om economieonderwijs te geven. Op deze middag krijgt u meer uitleg over het innovatieprogramma en hoe u kunt participeren, bijvoorbeeld in het professionaliseringsprogramma en het innovatielab.

Programma
13.30 Ontvangst

14.00 Welkom en uitleg programma door dagvoorzitter Marcel Canoy

14.10 Het belang van waarden, ‘Externaliteiten zijn internaliteiten’, Kees Vendrik
Kees Vendrik neemt ons in vogelvlucht mee: waar staan we op dit moment in het economische landschap, wat hebben we geleerd door recente ontwikkelingen en wat zijn de consequenties voor het onderwijs.

14.40 Professionaliseringsprogramma, Lans Bovenberg
Lans Bovenberg geeft ons een voorproefje van het in 2018 te starten professionaliseringsprogramma voor docenten economie. Vernieuwend economieonderwijs is meer samenhangend, kent een grotere diversiteit aan mensbeelden, en speelt meer in op de actualiteit en het dagelijks leven van leerlingen.

15.10 Leerling van de toekomst, Jan Peter Balkenende
Jan Peter Balkenende betoogt welke paradigmashifts in de economie zichtbaar zijn en wat de economisch geschoolde leerling van morgen nodig heeft.

15.40 Pauze en rondetafelgesprekken

16.30 Innovatie lab, Roel Grol
Roel Grol introduceert het innovatie lab dat in de loop van 2018 start. Docenten en didactici gaan samen met elkaar aansprekende en praktische werkvormen voor leerlingen ontwerpen. Deze worden getest in de lespraktijk.

17.00 Doe mee met professionaliseringsprogramma en innovatie lab, Addie van Dalen en overige SIEO‐teamleden Lans Bovenberg, Marcel Canoy, Roel Grol, Ferry Haan en Ton van Haperen
Hoe kunt u in 2018 zelf deelnemen aan het professionaliseringsprogramma én het innovatielab?

17.30 Napraten met hapje en drankje

Meer weten?
In deze pdf vind je meer informatie en een mogelijkheid om je op te geven!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie