profiel

Joop Berding


joopberding
Bekijk mijn profiel

twitter

Mooi opwarmertje. En er zijn nog kaarten te verkrijgen voor deze Onderwijsavond in Driebergen. Klik hier --> nivoz.nl/lezingen/onder… twitter.com/nivoz/status/8…

Ongeveer 47 minuten geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Symposium ‘Ik ben ook een mens’, Pedagogiek in de (onderwijs)praktijk – Rotterdam

18 december 2015

joopberding

Geplaatst in:

Op 4 februari 2016 wordt, tijdens een symposium op Rotterdams Vakcollege De Hef, het nieuwe boek van Joop Berding ten doop gehouden: ‘Ik ben ook een mens. Opvoeding en onderwijs aan de hand van Korczak, Dewey en Arendt. Het zal een afwisselend symposium zijn dat verdieping en een praktische vertaling biedt om onderwijspraktijk te verbinden met pedagogiek.

ikbenookeenmensOp het symposium zal prof. dr. Cok Bakker (Universiteit Utrecht/ Hogeschool Utrecht) een reflectie houden rond het thema ‘mens-zijn en mens-worden’.

Een reflectie vanuit de praktijk zal worden gegeven op basis van ervaringen van leraren en leerlingen van RVC De Hef. Deelnemers maken in kleine groepen een vertaalslag van de ideeën uit het boek en de reflecties van de middag naar hun eigen praktijk.

Het eerste exemplaar van het boek zal in ontvangst worden genomen door Tanja Jadnanansing (Tweede Kamerlid voor de PvdA; onder voorbehoud).

Het symposium is een samenwerking tussen NIVOZ en de Hogeschool Rotterdam. Een achtergrondartikel bij het boek is te lezen op het NIVOZ Forum.

Het boek ‘Ik ben ook een mens’ van Joop Berding verschijnt bij Uitgeverij Phronese.

Gegevens

  • Datum en tijd: 4 februari 2016, 16:00-19:00
  • Doelgroep: leraren, schoolleiders, pedagogen, lerarenopleiders werkzaam in alle onderwijssectoren

Meer informatie over toegangsprijs (inclusief boek), en aanmelding vindt u achter deze link!

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie