profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Theatervoorstelling Oedipus jr Amsterdam: ‘Hoe maakbaar is het leven, hoe veranderbaar is je zelf?’

6 maart 2018

robvanderpoel

Geplaatst in:

Geïnspireerd door de voorstelling Oedipus van Toneelgroep Amsterdam onderzoeken twintig jonge (14-18 jaar) spelers van ta-jr. het Oedipus-thema vanuit verschillende invalshoeken. In dit theatrale spel onderzoeken zij samen met het publiek hoe maakbaar het leven is en hoe veranderbaar ze zelf zijn. De voorstelling wordt tussen 13 april en 28 april achttien keer gespeeld in de stadsschouwburg in Amsterdam. Een aanrader voor onderwijsmensen, leraren en andere mensen die zich bezighouden met menswording.   

Lees hier over eerdere voorstelling Kings of War jr van Toneelgroep Amsterdam en de betekenis die het heeft voor onderwijs, mens en samenleving.

Synposis: Wie is Oedipus? Dat vraagstuk blijkt nog moeilijker op te lossen dan het raadsel van de Sfinx. Man, vader, koning, zoon: zelf dacht hij het wel te weten, maar opeens is niets meer zeker. Minuut na minuut ziet Oedipus zijn identiteit afbrokkelen. Tussen de brokstukken zoekt hij naar de waarheid. In Oedipus jr. kruipen 20 jongeren in zijn huid en stellen zich zijn vragen. Wie ben ik en waarom? Ga ik zijn wie ik wilde worden? En heb ik daar eigenlijk invloed op? In dit theatrale spel onderzoeken zij samen met het publiek hoe maakbaar het leven is en hoe veranderbaar ze zelf zijn. Heen en weer geslingerd tussen lot en zelfbeschikking speel je om een succesvol leven. De inzet? Dat ben je zelf.

regie | Emke Idema  | Rosa Fontein

Klik hier voor kaarten, data en kosten en meer informatie

Sinds 2002 maakt Toneelgroep Amsterdam jaarlijks een juniorproductie: een jongerenversie van een TA-voorstelling. Twintig geselecteerde spelers (tussen 14-20 jaar) worden geregisseerd door twee theatermakers van de afdeling educatie. De spelers onderzoeken, proberen, repeteren en spelen uiteindelijk 18 x de voorstelling. Zij worden hierbij ondersteund door professionele technici, dramaturgen en productieleiders van TA. De jongeren krijgen de kans om hun talenten te ontwikkelen en meedoen aan de juniorproductie vormt een ervaring voor het leven.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie