profiel

Alice Vermaat


Alice E. Vermaat
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Vierde Onderwijscafé in Ede, met Susanne Winnubst en het thema: ‘Ruimte nemen’

24 april 2015

Alice E. Vermaat

Geplaatst in:

Susanne Winnubst – mbo leraar van het jaar 2011 – opent het vierde onderwijscafé in Ede, op woensdag 27 mei a.s.  Zij is bij ROC A12  één van de pioniers van de nieuwe inrichting van de schoolorganisatie. Opnieuw is Eat-cetera, schuin tegenover de CHE op de Kenniscampus in Ede, de plek waaronderwijbetrokkenen met elkaar in gesprek gaan. Op deze middag zijn ouders, leraren PO en VO, schoolleiders en bestuurders van harte welkom om mee te spreken over het thema ‘Ruimte nemen’.  In de voorbereidingen heeft Alice Winter hulp gekregen van Hanneke Schot, derdejaars Pabo-studente. De inloop is om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar gaarne wel tevoren aanmelden.

winnubsttSusanne Winnubst: “Toen de tiende afdelingsdirecteur in tien jaar vertrok hebben we het College van Bestuur gevraagd of we het zonder directeur mochten proberen […]” Bij de teams draait het telkens om het nemen van eigen verantwoordelijkheid door de docenten zelf en dat leidt tot een grotere arbeidsvreugde: meer plezier en meer motivatie.’ (Uit een blog Wat bezielt ons van Lenette Schuijt.
In Ede vond al driemaal een onderwijscafé plaats, met Alice Winter en haar studente Marit Koster als aanjagers. Nu heeft Hanneke Schot – derdejaars Pabo-studente – de regie in handen genomen en zal Alice ondersteunen. Ook voor deelname aan dit vierde onderwijscafé betaalt u niets. Wel vragen zij u om u tevoren aan te melden, via aevermaat@che.nl

10995550_1091096900905637_212156235322269484_nMijn naam is Hanneke Schot. Ik ben derdejaars Pabo-studente op de Christelijke Hogeschool Ede. Voor mijn vrije ruimte in het vierde studiejaar ga ik een onderzoek doen. Ik ga zeven scholen bezoeken die andere en vernieuwende onderwijsconcepten hebben, van Essential Schools tot Steve Jobs Scholen. Echter, ik ga mijn aandacht daarbij niet richten op het onderwijsconcept, maar op de leerkracht.

  • Welke rol heeft de leerkracht binnen deze schoolomgeving?
  • Kan de leerkracht zijn eigen autonomie pakken binnen de kaders van deze school?
  • Krijgt hij de vrijheid en ruimte om zichzelf als leerkracht, maar ook als persoon, te vernieuwen binnen het onderwijsconcept?

Het onderwijscafé op woensdag 27 mei zal tevens de aftrap zijn van mijn onderzoek. Graag luister ik naar uw ervaringen en mening over dit thema, binnen de context waarmee u te maken heeft. Komt u ook?

Woensdag 27 mei 2015
Locatie:
Eatcetra, Zandlaan 27 in 6716 LN Ede. Tijdstip 15.00 – 17.30 uur.

cafe collageLeraren worden uitgenodigd om hun eigen onderwijscafé te organiseren, in hun eigen regio. In een informele setting vertellen ze daar over de leraar die ze (willen) zijn, waarom ze doen wat ze doen. Ze inspireren en legitimeren zichzelf en collega’s en ondersteunen elkaar op het pad van ontwikkeling.

Er blijkt een grote behoefte te bestaan om het zo nu en dan over onderwijs te hebben. Los van de organisatorische werkelijkheid. Waar draait het nu echt om? Hoe doen jullie dat? De verhalen van en over de leerlingen zijn keer op keer de bron. Bron van kennis en bron van inspiratie, nieuwe energie. De onderwijscafe’s boren die bron aan.

Je eigen onderwijscafé om de hoek?

Een aantal leraren hebben in hun eigen omgeving een onderwijscafé opgestart. Behalve in Ede zijn er cafés georganiseerd in Nijmegen, Den Bosch, Rotterdam, Breda, Driebergen, Alkmaar en Zwolle.

Heb je zelf interesse, dan kun je contact opnemen met Rob van der Poel of Annonay Andersson. –> redactie@hetkind.org Zij zullen je dan ondersteunen bij het zetten van een eerste stap. Ze kunnen je ook verbinden met docenten die jou al zijn voorgegaan.

cafeeetje1

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie