profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Tips en tops: er moeten betere manieren zijn om feedback te geven hetkind.org/?p=64347

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Coalitie

De coalitie vormt een krachtbron voor onderwijsmensen
die in hun eigen praktijk (willen) werken vanuit een pedagogische opdracht

 

Coalitie van leraren, schoolleiders en bestuurders

De coalitie is – net als platform hetkind – een initiatief van stichting NIVOZ waarin een groep leraren, schoolleiders en bestuurders (PO/VO) het gesprek over goed onderwijs met elkaar aangaan vanuit hun eigen pedagogische opdracht. Dat doen ze door praktijkvragen, dilemma’s en twijfels in te brengen. De zeven bijeenkomsten – verdeeld over een heel schooljaar – hebben het karakter van een intervisiegroep.

Vanaf 6 september 2017 start NIVOZ voor het vierde jaar met deze coalitie-groep. Deelnemers ontmoeten elkaar als ‘critical friends’ die elkaar steunen in ambitie, maar ook herinneren aan het (moreel) kompas en ieders voornemen daarop te (blijven) koersen. De coalitie-bijeenkomsten vinden plaats in Driebergen, op de middagen van de Onderwijsavonden.

Lees verder voor meer informatie, data, prijzen en aanmelding.

Coalitie van opleidingsdocenten

Stichting NIVOZ nodigen ook opleidingsdocenten van Pabo’s en (universitaire) lerarenopleidingen uit om mee te bouwen aan een coalitie van opleiders, mensen die zichzelf herkennen in de opdracht om opleidingspraktijk te creëren met de handelingswerkelijkheid als uitgangspunt.

Het gaat vanuit onze visie om de verbinding van de aankomend docent met zichzelf, de maatschappelijke context van zijn werk en met de wereld. Het opleidingsperspectief kantelt daarmee van ‘kennis’ naar ‘handelen’. Het vertrekpunt in pedagogische opleidingen is ‘de geleefde ervaring van de student’.

Met deze coalitie vormen we een krachtbron van mensen die de sterke ambitie hebben om een voorbeeld te willen zijn voor hun collega’s.

Lees verder voor meer informatie, data, prijzen en aanmelding.

  •  BLOG VAN Frederique Oolbekkink:
    ‘In plaats van mij te laten leiden leiden door de waan van de dag wil ik bij de kern blijven en dat is het kind en zijn mijn leerkrachten’
  • BLOG VAN Ginny Schoppers:
    ‘De schoolleider die ik ben: de kracht van kwetsbaarheid’

 

De Coalitie in schooljaar 2015-2016 bestond uit:

Yvonne Rozeman–Zandhuis en Marije Tamis (Pater Jan Smitschool), Kim Verheijen (Basisschool de Korenaer), Neelke Ebben (SO/VSO de Zwengel), Angela Horsten (Xpect Primair), Nicole Wouters (Basisschool Klinkers), Monique Aben (Basisschool de Borne), Anja Otten en Ingrid Heurneman (Sccsschl 3.0), Edith van Montfort (SKBO Oss), István Turi (BS De Fonkeling), Rian Koot (OBS De Bienekebolders), Linda Denissen (De Kleine Akkers), Kirsten Krebbekx (De Nieuwe School), Ginny Schoppers en Jenna Gudden (Basisschool De Zonneboom), Gillian Quanjer en Marja van Ass (Hogeweerd-school), Frederique Oolbekkink, Gerbrig Vossebelt en Marlette v.d. Kaa (OBS De Barchschole), Wendy van Bogget en Anne-Will Jacobs (Antoon van Dijkschool), Melanie Barten en Monique Voss (VSO Korenaer), Marieke Hamburg en Mieke Michiels (de Vijfhoeven), Femke Ooms en Suzanne Vriesendorp (Basisschool de Twaalfruiter), Lea Hoftijzer en Janneke de Koster (Stichting Onderwijs Primair), Marlies Breijs en Christa Prinsen (Openbare Daltonbasisschool De Horizon), Marianne Rongen (Wittering.nl), Baltus van Laatum (Spinoza Lyceum), Saskia de Bruijne en Sharon Crane (OBS De Kleine Wereld), Jan Bos en Margriet Roeleven ( RKBS de Bras), Anton Nanninga (RSG Pantarijn).

De Coalitie in schooljaar 2016-2017 bestond uit:

Marlie de Wijs; Monique Kanters; Beppie Smit; Marianne Rongen; Edith van Montfort; Linda Denissen; Lea Hoftijzer; Martine Geerts; Monique Aben; Mariët ten Berge; Bonny Mook; Jan Bos; Margriet Roeleven; Erik Schwab; Istvan Turi ; Lucienne Pourrier; Saskia de Bruijne ; Haico van Velzen; Jeroen Goes; Kim Gaalman; Walthera Jansen; Vera Tonino; Lisalotte Pires; Ton van Gurp.

De Coalitie in schooljaar 2017-2018 bestaat uit:
Janneke Meijers, Arno Westerhof, Margret Boere, Ankie Rooze,Susanne Vriesendorp, Mariët Ten Berge, Marianne Rongen, Marlie de Wijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie